Bent u niet verzekerd voor uw uitvaart?

Dat hoeft geen probleem te zijn. Omdat wij geen grote overheadkosten hebben zijn onze prijzen lager dan die van de bekende namen in ons vakgebied (ook omdat wij geen grote winsten nastreven). Voor een kleinere beurs hebben we ook een voordeliger uitvaartpakket zodat we voor iedereen een waardig, mooi en passend afscheid kunnen bieden.

Heeft u wel een uitvaartverzekering ?

Daarmee kunt u natuurlijk bij ons terecht én bent u waarschijnlijke nog voordeliger uit. In bijna alle gevallen hoeft u helemaal niets te doen en regelen wij alles met uw verzekeraar voor u.

De wetgever heeft namelijk bepaald dat u niet verplicht bent om uw uitvaart af te nemen van de uitvaart-verzekeraar. Neem bijvoorbeeld de drie grootste partijen DELA, Yarden en Monuta. Die zijn allemaal bekend onder die ene naam, maar de uitvaart- verzekeraar en de uitvaart- verzorger, zijn eigenlijk aparte ondernemingen onder dezelfde naam. Een verzekering kunt u bij ons niet afsluiten, maar voor de uitvaartverzorging kunt u bij ons prima terecht.

Uw wordt gekort op het verzekerde bedrag ?

In tegenstelling tot een zgn. kapitaalpolis (die een afgesproken bedrag ipv. diensten uitkeert) is het daadwerkelijk uitgekeerde bedrag bij een naturapolis vaak lager dan de "verzekerde waarde". Deze korting is vooral om u te ontmoedigen om een andere uitvaartverzorger in te schakelen. In de praktijk zijn de uitvaarten van die verzekeraars echter zoveel duurder dan bij ons, dat het "misgelopen ledenvoordeel" niet voor hogere kosten zorgt, integendeel zelfs!

Uw verzekering dan maar opzeggen ?

Dat is wellicht een beetje te kort door de bocht. Meestal gaat het niet om hele hoge bedragen aan premie, en als die al jarenlang zijn betaald kunt u beter uw polis voortzetten om niet een deel van het opgebouwde weer kwijt te raken. Bij overlijden hoeft u alleen maar naar ons te bellen, wij doen de rest.

Wat te doen bij een overlijden?

Na een overlijden belt u gewoon naar ons. Wij melden dan het overlijden bij uw verzekeraar - voor u.
We hebben van onze klanten al meerdere malen gehoord dat natura verzekeraars (zoals in onze regio DELA bijvoorbeeld de grootste is) erg ver gaan om u over te halen toch bij hun te blijven en u zelfs proberen te intimideren! "Weet u wel wat de consequenties zijn ?", "Weet u wel dat u dan véél duurder uit bent ?" en soms zelfs: "Ja maar, dat gaat zomaar niet ..."
Niet meteen gaan bellen dus, laat dat maar aan ons over!

Waarom verzekeren ?

Verzekeren doet u in principe voor iets waarvan u niet zeker weet of het ooit gaat gebeuren zoals bijvoorbeeld brand of diefstal. Maar iedereen gaat ooit eens dood dus waarom zou je daarvoor verzekeren?

Als je al wat verder in het leven bent, is er waarschijnlijk wel een spaarpotje en is een verzekering inderdaad niet nodig. Maar hoe anders is het als je jong bent ? Een jong gezin dat nog aan het opbouwen is, heeft vaak niet zoveel reserves. Een uitvaart- of levensverzekering biedt dan wel uitkomst. (En als je jong en gezond bent zijn de premies nog laag).

Wel adviseren wij dan wel een zogenaamde kapitaalverzekering (ipv. een naturaverzekering) af te sluiten. Die keert namelijk een vooraf afgesproken bedrag uit en biedt u alle (keuze) vrijheid als het zover is, zonder dat u gekort word...