Dommel uitvaarten (voorheen Acheron uitvaarten)

Bij de oprichting van onze onderneming in 2008 hadden we gekozen voor de naam Acheron [a-guh-ron] uitvaarten. Acheron is één van de drie rivieren uit de griekse mythologie die gebruikt werd door veerman Charon om de overledenen naar het dodenrijk te varen. De rivier bestaat ook echt en de term "uitvaart" zou daar zomaar eens vandaan kunnen komen. Vandaar dat wij die naam wel heel erg toepasselijk vonden voor ons vak waarbij wij de overledenen op hun laatste reis mogen sturen.

Maar ... De naam Acheron bleek helaas toch niet zo gelukkig gekozen als dat we hadden gedacht. Kennelijk was hij niet lekker uit te spreken en was hij nog moeilijker om te onthouden. "Achterom" of "daar bij de 1e Lieven de Keylaan" hoorden we vaker terug dan Acheron. En in een vak waar mond-op-mond reclame eigenlijk de enige manier is om bekendheid te krijgen, hebben we daarom in 2019 besloten om onder een nieuwe naam verder te gaan.

Het concept van de rivier als overbrenging naar een andere (betere) wereld bleef ons echter toch wel aanspreken. En aangezien we midden in het stroomgebied van rivier de Dommel zitten, die iedereen in deze regio wél kent, was die naam zelfs bijna te voor de hand liggend.

Behalve de naam en onze huisstijl is er niets veranderd en is de warmte en de kwaliteit van onze dienstverlening onverminderd hoog. Het gaat tenslotte niet om ons, maar om u

En "ons" dat zijn wij. Harriëtte Charmant & Peter Verheijen. Een gedreven stel met jarenlange kennis en ervaring in het uitvaartvak. Vanuit de behoefte om écht iets voor de mensen te kunnen betekenen hebben wij in 2008 een kleinschalige uitvaartonderneming opgericht. (na heel wat jaartjes in het vak te hebben rondgekeken)

Samen met een klein team van medewerkers en vrijwiligers (familie, of zo goed als ...) hebben we inmiddels (2019) meer dan 1000 uitvaarten mogen verzorgen sinds de oprichting.

Inmiddels is er erg veel veranderd in het vak (en daar hebben wij ook een behoorlijk steentje aan bijgedragen) maar ons uitgangspunt is nog steeds hetzelfde: Hoe zouden we het willen als het om onze eigen moeder, vader of ander familielid gaat ?
Wat bij ons voorop staat zijn uw wensen met het respect en de inzet die we zelf zouden willen zien ...